Elämää piikistä piikkiin

Olen yli 30-vuotta tehnyt kosmetologin työtä, ja ollut siis aitiopaikalla seuraamassa suomalaisten suhdetta kauneuteen ja vanhenemiseen. En olisi vielä parikymmentävuotta sitten voinut kuvitella, että suomalainen, järkevä kuluttaja hurahtaa botoxbileisiin, silikonirintoihin ja törröhuuliin.

 En paheksu ihmisten turvautumista kauneusasioissa lääketieteeseen, vaan sitä mitä lääketiede heille tarjoaa. Nykyään on arkipäivää piipahtaa botoxbileissä, aivan kuin joskus aikanaan Tupperware kutsuilla. Joku kutsuu piikittäjän kotiinsa, ja kerää kymmenkunta ystävää paikalle. Jokainen saa tujauksen hermomyrkkyä, useamman sadan euron laskua vastaan. Illan emäntä saa sitten vaivoistaan ilmaiset piikitykset.

Botox on erittäin vaarallista botuleenitoksiinia eli hermomyrkkyä. Se on suurina määrinä tappavaa. Botoxia pistetään ihonalaisiin lihaksiin, lihas halvaantuu ja rypyt siliää. Mitään vaaratonta hommaa tämä ei ole, koska esimerkiksi liian lähelle suuta laitetut piikit saattaa halvaannuttaa puhelihaksia. Rypyn siloitus ei ole pysyvä olotila, vaan se on uusittava noin kolmen kuukauden välein. Eli koukussa ollaan, niin kuin piikeissä yleensäkin.

Tällaista piikitystä ei missään tapauksessa saa tehdä kuka hyvänsä, vaan aina pitää olla terveydenhoitoalan ammattilainen. Siis kosmetologi ei näitä saa tehdä koskaan. Kuitenkin on hyvin vaikeaa ottaa selvää, mihin ammattikuntaan nämä botoxbileitä järjestävät ihmiset kuuluu. Aika moni on kotoisin Balttian maista, ja suurin osa kertoo saaneensa lääkärinkoulutuksen. Sitten meidän omissa lääkärikeskuksissa, löytyy monen alan lääkäreitä, jotka ovat valmiita kyseiseen hommaan,miettimättä ollenkaan onko heillä plastiikkakirurgin taitoja. Jos on taitava sisätautikirurgi ei se tarkoita sitä, että on myös hyvä kauneuskirurgiassa. Kauneuskirurgia on rahakasta hommaa, ja raha tunnetusti venyttää moraalia.

Restylane on toinen aine mitä laitetaan ruiskeena ihonalle.Se on hyaluronaattia, jota käytetään täyteaineena ryppyihin. Tämä on se aine jolla saadaan upeat tötteröhuulet, ja jonka käyttö huulissa näyttää menneen monen kohdalla överiksi.

Suomen tulli takavarikoi vuonna 2010 Botoxia,Restylanea ja muita vastaavia aineita yli 300,000 euron edestä. Yleensä nämä ovat olleet kopioita oikeista tuotteista. Nämä erät jotka jäävät kiinni salakuljetuksessa on vaan jäävuorenhuippuja. Eli suomen markkinoillakin seilaa suunnaton määrä laittomia aineita kauneuskirurgiaa varten. Kopioihin Lääkelaitos on jo puuttunutkin, koska minunkin kauneushoitolaan on jo muutama kirje tullut, missä on neuvoja, miten tunnistaa kopio Restylane. Iltalehtien otsikoissa tällä viikolla oli myös, että esimerkiksi Tiina Jylhän tapaukseen viranomaiset puuttuu, koska hän ei ole terveydenhoitoalan ihminen, ja on kuitenkin tehnyt Botox piikityksiä.

Toivoisinkin, että viranomaiset puuttuisivat tähän asiaan enemmän. Myös tiedotusta pitää lisätä, koska uskon, että tosi moni kuluttaja ei tiedä näistä vaaroista.

Kommentointi on suljettu.

css.php