Takinkääntöpiiri

Suomen hallitus ei oikein ota syntyäkseen. Nyt mukaan on menossa niin sekalainen seurakunta, että onkohan siitä eläjäksi?

Pahalta tuntuu myös se, että Perussuomalaiset päätyvät oppositioon. Heillehän se on hyvä tilanne, nyt he voivat rissata joka asiasta, mutta ei tarvitse kantaa vastuuta puheistaan. Onkohan näille uusille kansanedustajille ihan selvää, mitä oikein olisi tapahtunut jos Suomi olisi toiminut heidän mielensä mukaan, ja olisi hylätty Portugalin tukipaketti. Itse ainakin pidän sitä huonona vaihtoehtona. Jos Suomi hyppäisi pois EU:n yhteisistä päätöksistä, se vasta kalliiksi tulisi. Tässä vaiheessa on turha lähteä peruuttamaan, kun on kerran EU valittu, siinä pitää pysyä. Suomi on liian pieni maa jäämään yksin, meillä ei ole Norjan öljyvaroja.

Eniten minua huolestuttaa miten tuleva hallituskuvio vaikuttaa Suomen talouselämään. Yrittäjä on niin kiinni talouselämän muutoksissa, että kaikki mitä tapahtuu valtakunnan tasolla, näkyy jokapäiväisessä elämässä hyvin pian. Jos meillä alkaa hallituksen päätökset viipyä sen takia, että oppositio on niin vahva ja täysin erimieltä, se pyöräyttää taantuman päälle uudestaan. Tämä Perussuomalaisten jytky on tehnyt meistä silmätikun koko Euroopassa, ja meidän pitäisi nopeasti näyttää ulospäin, että asiat sujuu.

Nyt Urpilainen voi lopettaa urputtamisen, ja aloittaa tosi toimet jos hän saa valtionvarainministerin salkun, niin kuin hänelle povataan. Sdp on jo takkia kääntänyt, mutta kyllä politiikan piirit ovat sellaisia, että jokainen puolue siihen vielä seuraavan neljän vuoden aikana ryhtyy. On mielenkiintoista nähdä, kun menee vielä vaikka vuosi eteenpäin, onko tästä hallituksesta mitään jäljellä, ja millainen takki kenelläkin on.

Kommentointi on suljettu.

css.php