Pyhä lehmä ja raiskaus

Sunnuntai iltana uutisoitiin ensimmäisen kerran, että IMF:n johtaja Dominique Strauss-Kahn oli pidätetty seksuaalirikoksen takia. Silloin tapaus oli vielä epäily, mutta ilmeisesti vahva sellainen, koska hän on vangittuna edelleenkin.

Uutinen jäi mietityttämään minua kovasti, mielestäni raiskaus on yksi pahimpia rikoksia. Uskon raiskaajan olevan todella paha, ja ehkä persoonallisuudeltaan häiriytynyt ihminen. Siksi tuntuukin aivan kauhistuttavalta, että sellainen ihminen löytyy virasta, jossa valtaa on todella paljon. Miehestähän myös povattiin Ranskan tulevaa presidenttiä. Sivistys ei näköjään auta, jos on halu toisen ihmisen alistamiseen. Miten ihmeessä maailmasta voi kitkeä pois ihmiskaupan, lapsiprostituution ja seksiturismin, jos päättävillä paikoilla on seksuaalirikollisia.

Suurimmaksi ihmetykseni aiheeksi on noussut se, miten lepsua keskustelua Strauss-Kahnin tapaus on Ranskassa herättänyt. On ilmeisesti ollut julkinen salaisuus, että kyseisellä herralla on taipumus ahdistella naisia, tehdä asiattomia ehdotuksia, ja kohdella yleensäkin naista alentavasti. Nyt ranskalainen media pohtii olisiko pitänyt asia nostaa julkisuuteen jo aikaisemmin. Vai onko kysymys yksityisasiasta, jonka esiin nostaminen on juoruilun kaltaista tirkistelyä. Minun mielestäni toimittajien ja median ehdoton velvollisuus on nostaa esiin tapahtuvat rikokset, ja kohdella seksirikoksia samalla lailla kuin rikollisia yleensäkin.

Leikitäämpä hetki mielikuvitusleikkiä, että naisen paikalla olisikin auto. Auto, joka on jokaisen miehen pyhä lehmä. Jos tämän Strauss-Kahnin tapainen heppu kohdistaisikin rikoksen autoihin eikä naisiin, aina kun silmä välttäisi hän tekisi luvattoman käyttöön oton kaverin autolle. Joka kerta, kun heppu kävelisi auton ohi, niin hänelle tulisi pakottava tarve potkaista ovi lommolle, ja raaputtaa nokkapeltiin nimensä, ihan samalla lailla, kun nyt tulee tarve nipistellä ohi kulkevia naisia. Olen aivan varma ettei kyseinen tyyppi pääsisi edes kunnallispolitiikkaan, niin suuri olisi hyvävelijärjestelmänkin kauhistus.

Jostain syystä ihmiseen kohdistuva seksuaalirikos, ei saa ollenkaan samanlaista tuomitsevaa kohtelua, kuin esimerkiksi autoon tai muuhun omaisuuteen kohdistuva väärinkäytös. Paljon on vielä muutosta ihmisen mielissä tapahduttava, että ihmisten tasa-arvo toteutuisi.

Kommentointi on suljettu.

css.php