Kataisen kirjavat likoaa liikaa

Vaaleista on jo toista kuukautta aikaa, eikä hallitusneuvotteluilla näy loppua. Kataista alkaa käydä sääliksi, toivottavasti hänen terveytensä, ja voimavaransa kestävät. Tuntuu, että hän ajaa väkisin käärmettä pyssyyn.

Olen poliittisesti sitoutumaton, mutta seuraan politiikkaa mielelläni, koska se mielestäni kuuluu yrittäjän velvollisuuksiinkin. Minulla on varmaa hiukan naivi toive, kun haluaisin, että politiikassa, ja nyt hallitusneuvotteluissakin tehtäisiin loogisia, ja järkeviä päätöksiä. Usein tunteet näyttelee niin suurta osaa, että hyvätkään asiat ei toteudu. Tuntuu, että joka puolueessa löytyy joku asia, jota itsepäisesti vaan jankataan, eikä periksi anneta vaikka järki sanoisi muuta. Joka puolueessa löytyy myös ihmisiä jotka ovat niin herkkänahkaisia, että vahtivat urakalla ettei vaan heidän varpailleen astuta.

Jos Kekkosen aikana olisi tullut tällainen pattitilanne, että hallitusta väännetään viikko tolkulla, olisi vääntääjää vaihdettu. En nyt tarkoita sitä, että Urpilainen pistetäisiin yrittämään. Jotenkin en usko, että hänen diplomatiallaan onnistuttaisiin yhtään paremmin. Suomessa on myös ollut 1960 ja-70-luvuilla usein virkamieshallitus, eikä sekään ollut aikoinaan huono vaihtoehto. Mauno Koivisto oli ihan hyvä pääministeri. Toisaalta, aika kamalalta tuntuu, jos Erkki Liikanen Suomen pankista heitettäisiin kehiin. Sellaistakaan vaihtoehtoa en toivo.

Olen kuitenkin hyvin huolissani, että Suomesta puuttuu hallitus näin pitkään. Mikään asia ei etene, koska ministeriöissä vaan odotetaan uutta ministeriä. Suomi on juuri ja juuri saanut talouselämän kääntymään lamasta ylöspäin, ja nyt nousua pitäisi vahvistaa. SDP, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset hihkuivat muutosta ja työintoa ennen vaaleja, ja nyt sitten vängätään joka asiasta ettei mistään tule mitään valmista. Tämänkin viiveen tuomat tappiot jää kansan maksettaviksi.

Usein käy niin, että kun asiat pikittyvät ne mutkistuvat. Katainen on nyt lionnut tämän kirjavan hallitusporukkansa kanssa niin kauan, että en usko tästä koituvan enää kunnollista tulosta.

167 kommenttia artikkeliin “Kataisen kirjavat likoaa liikaa”
 1. Jur.kand. sanoo:

  Belgian hallituskriisi on kestänyt 345 päivää, liki vuoden. Belgiassa asustavat Euroopan unioni, europarlamentteineen sen paremmin kuin komissioineenkaan ei asiasta kanna huolta. Vain Timo Soinin nousu 22,4 %:lla, nyt Suomen suurimmaksi puolueeksi gallupeissa on huolestuttanut, sitä ennen perussuomalaisten nousu ainoaksi voittajapuolueeksi huhtikuun eduskuntavaaleissamme.
  Emme siis uhkaa Belgian asemaa hallituskriisimaana mitenkään. Saisi unionitaho siis nukkua yönsä rauhassa, niin yrittäjäkin.

 2. Inkeri Valtonen sanoo:

  Kiitos rauhoittelustasi.
  Jos nyt onkin siitä kysymys, että Suomi haluaa tehdä enkat hallitusneuvottelujen pituudessa, niin sitten valitan ihan turhasta. Onneksi tuntuu siltä, että sitkeä vääntö vaan jatkuu ja lopusta ei tiedä kukaan.

  Inkeri Valtonen

css.php