Uutisvuoto eduskunnassa

Eilen näytettiin moneen kertaan  TV:ssä eduskunnan keskustelua Portugalin tukipaketista. Ärsyynnyin kovasti siitä suunsoitosta mitä Soini ja Arhinmäki piti, ja kyllähän sitä yritti säestää vähän muutkin.

Olen aina ihaillut ihmisiä ketkä on verbaalisesti lahjakkaita ja sanavalmiita. Nyt ei tullut ihailu mieleeni, koska tilanne oli aivan väärä sellaiseen revitykseen. Kumpikin sätti toisiaan sen minkä ehtivät, eikä rakentavasta keskustelusta ollut tietoakaan. Sellainen yleisöä naurattava läpän heitto sopisi Uutisvuotoon, muttei saa mitään aikaan eduskunnan istunnoissa.

Viimeiset pari viikkoa on lehdistössä surtu Suomen jääkiekkojoukkueen voitonjuhlan  huonoa vaikutusta nuorisoon. He kuitenkin juhlivat vasta, kun varsinainen työ oli tehty. Minkälainen vaikutus nuorisoon mahtaa olla, kun ns. valtiomiehet-ja naiset käyttäytyvät juuri niin kuin ei pitäisi. Ainakin minulle on opetettu erilaisilla neuvottelutaidon kursseilla, että pitää pysyä asiassa. Koskaan ei saa alkaa haukkumaan erimieltä olevaa ihmistä, vaan asiat riitelee, ei ihmiset.

Tätäkö on meidän eduskunnan keskustelu seuraavat neljä vuotta?

176 kommenttia artikkeliin “Uutisvuoto eduskunnassa”
  1. Jur.kand. sanoo:

    Seurasin tiistaina 24.5. useita tunteja eduskunnan lehterillä jopa 50 miljoonan neekeriorjan kauppaa menneinä vuosisatoina harjoittaneen sosialistisen Portugalin tukipaketin käsittelyä kansanedustajakoostumukseltaan porvarillisen (72 %) eduskuntamme toimesta. Asetelma oli valtiosääntöoikeudellisesti hyvin erikoinen. Oli jopa mahdollisuus, että Mari Kiviniemen toimitusministeristö olisi saanut epäluottamuslauseen ja joutunut eroamaan, ilman, että vaalien jälkeistä uutta hallitusta oli vielä olemassa. Sinänsä kuvio ei ole outo unionin parissa. Brysselissä, Euroopan unionin toimielinten europarlamentin ja komission sijaintimaassa Belgiassa alkaa vuosi tulla täyteen hallituskriisiä eikä uutta hallitusta ole näköpiirissä. Se ei ole unionin johtoa häirinnyt; vain perussuomalaisten nousu Suomen suurimmaksi puolueeksi: 18.5. Väli-Suomen lehtien gallupit yli 22,4 % ja viimeksi 22.2 % Erkon Helsingin Sanomien gallupilla.

    Livenä paikan päällä nähtynä silmään pisti vain Mauri Pekkarisen ja Eero Heinäluoman kukkotappelu, suoranainen huuto istuntosalissa. Soini vanhana europarlamentaarikkona ei porvarinakaan kiihtynyt, artikuloi toki selkeästi kommunisti Arhinmäen vastaparina.

  2. Kiitos kommentistasi.
    Keskustelusta sai varmaan, täysin toisen kuvan paikan päällä. Ne kohdat mitä näin TV:ssä oli lähinnä Soinin ja Arhinmäen huutamista, ja kumpikin herra oli kyllä aika kiihtyneitä. Tuolla menolla alkaa joka tyypillä kulua verenpainelääkkeitä.
    Inkeri

css.php