Kuolettavat kurkut ja muita herkkuja

Ruoka, ja sen terveellisyys ja vaarallisuus on herättänyt paljon keskustelua viime vuosina. Ruokaa on niin monenlaista, kuka haluaa kotiruokaa, luomuruokaa, lähiruokaa, laitosruokaa tai terveysruokaa. Oma toivomukseni olisi, että saisin myrkytöntä ruokaa.

Tulee todella sääli Espanjalaisia maanviljelijöitä joiden vihannekset ovat pannassa. Ihan syystä kuitenkin, onhan jo todella vaaralista, että ihmiset heittävät henkensä, kun syövät tavallista kurkkua. Tappavan bakteerin alkuperää ei ole saatu vieläkään kunnolla selville, ja jos sellainen tapahtuu Espanjassa niin voihan se tapahtua missä vaan uudelleenkin.

Usein olen ihmetellyt esimerkiksi jauhelihan omituisuutta valmisruuissa. Pakaste pizza, joka pitäisi olla jauheliha pizza, ei muistuta edes kaukaisesti jauhelihaa. Tai lihaperunasose laatikko, jonka lihan väitetään olevan jauhelihaa. Jos siinä olisi edes 10% lihaa niin miten se saadaan näyttämään sellaiselta punaruskealta tahnalta. Itsesuojeluvaistoni on poistanut valmisruuat ruokalistaltani aikaa sitten.

Muutama päivä sitten oli Hämeen Sanomissa juttu, jossa kerrottiin, että markkinoilta vedetään pois eräs koiranruoka, koska se aiheuttaa käytöshäiriöitä. Se kuulosti jo todella kamalalta, miten ihmeessä ruoka voi aiheuttaa käytöshäiriöitä. Ja jos tällaista sattuu koiranruuassa, niin yhtä hyvinhän se voi tapahtua ihmistenkin ruuassa.

 Samassa lehdessä oli myös toinen juttu koiranruuasta. Venäjän armeijan upseeri oli väittänyt julkisuudessa, että Venäjän armeijalle oli säästö syistä syötetty koiranruokaa naudanlihana. Toivottavasti se olisi ainakin ollut eri koiran ruokaa kuin tuo ensin mainittu. Maailman rauhan takia olisi aika kamala vahinko, jos Venäjän armeija söisi ruokaa joka aiheuttaa käytöshäiriöitä. On varmaan parempi ettei anna mielikuvituksena laukata enempää, tulee vaan paniikki.

Eniten minua surettaa ihmiset, jotka syövät päivän pääaterian jossain laitoksessa. Se raha mitä on varaa käyttää yhtä ateriaa kohti esimerkiksi kouluissa, ei ole paljon mitään. Joten ei sillä oikein voi saadakkaan, kuin mukamasjauhelihaa, ja mukamaskalapullia. Se ei todellakaan ole ruuanlaittajien vika, että laitosruuan taso laskee. Pelkkää matematiikkaahan se on, meillä ei ilmeisesti ole rahaa syödä kunnolla. Kun kurkkuakin pitää väkisin kasvattaa mahdollisimman isoksi, ei ole ihme jos siinä vahingossa joku muuttuukin myrkyksi.

Kommentointi on suljettu.

css.php