Innoparkista tuli Innoparka

Keskustelu Innoparkin ympärillä käy kuumana, mutta myönnettävä on, että asiat kuulostaa hyvin monimutkaisilta ja vaikeasti ymmärrettäviltä. Ainoa mitä olen ymmärtänyt on se, että silloin kun ei ole kyse omasta rahasta, sitä on niin helppo hukata. Jos yrittäjä tekisi samanlaisia sotkuja, kuin Innoparkin hallitus on tehnyt, siinä menisi talot ja tavarat. Päälleen saisi vielä ikuisen leiman epäonnistujana.

Varmaan se on hyvin inhimillistä ihmiselle, että kun menetykset ei ole omasta pussista pois, niihin ei suhtauduta niin vakavasti. Tällaisissa julkisissa laitoksissa löytyy aina taustalta ne veronmaksajien rahat, joilla on kätevää töppöilyjä maksella. Se on helppoa, varsinkin jos rahaa ovat jakamassa lähes samat tyypit, kuin yritystä hallinnoivatkin, niin kuin Innoparkinkin tapauksessa näyttää olevan.

Olen ollut viime vuosien aikana lukuisissa tilaisuuksissa, missä kaupunkimme päättäjät ovat hehkuttaneet Innoparkin oivallisuutta. Saman aikaisesti, jo vuosien ajan, lehdissä on uutisoitu tappioista, ja lisääntyvistä rahan tarpeista. Minulle on jäänyt ihan epäselväksi, mitä hyötyä Innopark on loppujen lopuksi tuottanut. Siis hyötyä veronmaksajille, hauskat tilinpäätösillalliset ”hyväveli”porukalle on ihan eri asia.

 

Yrityksen hallituksen tehtävä on aika selkeä, tärkeintä on pitää ohjat käsissä, ja tietää missä mennään. Mielestäni Innoparkin hallitus on tässä tehtävässä surkeasti epäonnistunut. Nyt on päätetty uhrata hallituksen puheenjohtaja, vanha pois ja uusi tilalle. Riittääkö tämä, ei puheenjohtaja yksin tee päätöksiä. Tietysti hallituksessa on muutama uusi jäsen, jotka ovat olleet mukana vasta vuodesta 2010 lähtien. He eivät ole oletettavasti vielä ehtineet soppaa aiheuttamaan, mutta entä muut?

Yksityisten yritysten hallinnossa olisi aivan anteeksi antamatonta mokata tällä tavoin tehtäviensä hoidossa, ja jatkaa tehtävässään. Julkisella puolella se näköjään vieläkin on mahdollista. Tietenkään tässäkään tapauksessa ei tähän olemassa olemaan tilanteeseen olisi apua, vaikka kuinka monta saisi kenkää. Kuitenkin se toisi hiukan jämäkkyyttä yleiseen asioiden hoitoon. Jos mitään ei tapahdu, vaikka hoitaisit luottamustoimesi kuinka välinpitämättömästi, niin miksi kukaan enää viitsisi tehdä töitään kunnolla.

 

153 kommenttia artikkeliin “Innoparkista tuli Innoparka”
 1. myös yrittäjä sanoo:

  Kiitos reippaasta tekstistä!
  Jos yrittäjän firman hoitoa ja politiikojen taloudenhoitoa verrataan, niin kyllä luottamustoimissa on niin helppo veronmaksajien rahoilla pelata. Mut ei se ole pelkästään Hämeenlinnan ongelma. Joka paikassa kaupungissa samat jutut.

  Myös yrittäjä

 2. Jaana Mänty sanoo:

  Hyvä Inkku!

  Olen samaa mieltä, että Innoparkin hyödyt on jääneet taka-alalle. Kyllä tavallinen kaduntallaaja on aika pihalla, mikä tämän yhtiön hyöty Hämeenlinnalle on. Lehtijutuista vuosien varrella on selvinnyt vaan suuri rahan tarve, muttei hyödyt.

  Jaana M.

css.php