Vihdoinkin Suomessa on hallitus

Olen jo pitempään porannut sen perään, että Suomi on ollut liian kauan ilman ministereitä ja hallitusta. Nyt, kun lukee hallitusohjelmaa, ja näkee vastavalitut ministerit, niin tulee mieleen, että kannattikohan noiden perään porata?

Olen aina ollut näkemykseltäni aika feministinen, mutta nyt en ole yhtään riemastunut, että meillä on ensimmäistä kertaa nainen valtionvarainministerinä. Joka työhön pitäisi aina valita paras osaaja, oli se sitten mies tai nainen. Olen aika kauhistunut miten suuriin saappaisiin Urpilainen on astumassa opettajan koulutuksella. Kaikki kunnia opettajille, sehän on monipuolinen ammatti, mutta jotenkin en pidä sitä ensisijaisena talousosaajan tutkintona. Nyt sitten Urpilainen onkin joka ilta olohuoneissamme selittämässä, niin kuin alakoululaisille (tai tyhmälle kansalle)mikä on järkevää taloudenhoitoa.

Yhtä oudolta osaajalta kuulostaa Jyri Häkämies, jota en myöskään parhaalla tahdollanikaan osaa pitää elinkeinoelämän guruna. Minun puolestani hän olisi voinut jatkaa puolustusministerinä, siinä hän ei ehtinyt vielä suurta hallaa tuottamaan. Nyt ei voi kuin toivoa, että valtionvarainministeriön ja työ-ja elinkeinoministeriön virkamiehet ovat sitkeää tekoa, ja pystyvät pitämään talouselämän jotenkin elossa.

Nyt jää nähtäväksi miten pitkäikäinen Kataisen ensimmäisestä hallituksesta tulee. Pahoin pelkään, että oppositio kampittaa hallitustyötä jatkuvasti, ja aika menee riitelyyn, kun kukaan ei pysty joustamaan. Suomi ei pysy kuivilla talouselämänsä kanssa, ellei politiikot pysty puhaltamaan yhteen hiileen.

Hallitusohjelman mukaan kuntien asema ,ja talous menee entistä kireämmälle. Mitäköhän se vielä tuo tullessaan Hämeenlinnan kohdalla. Nyt rahaa on mennyt Innoparkiin, ja tulee varmasti vielä menemään. Pitkään aikaan ei ole ollut puhetta miten käy moottoritien katteen. Jos sekin menee vielä uuteen tarjouskilpailuun, niin siitä tulee melkoiset lisämenot.

Onneksi Hämeenlinnassa on sitkeä, ja terve pienyrittäjäkunta, jotka jaksavat pitää pystyssä elinkeinoelämää, ja luoda työpaikkoja. Hämeenlinnan seudun yrittäjänaiset ry täyttää syksyllä 25-vuotta, niiden vuosien aikana on yhdistyksen jäsenet selvinneet monenlaisesta. Luotan edelleen suomalaiseen sisuun, ja sitkeyteen, selvitään me hengissä tämänkin hallituksen aikana.

Kommentointi on suljettu.

css.php