Kissakoti Kattilan kuulumiset

Varmaan on tullut selväksi, että olen ns. kissaihminen. Siitä ei minua voi yksin syyttää, koska se on aivan varmaan periytyvä taipumus. Suvullani on ollut aina kissoja, ja tarinoita ja valokuvia niistä on jo 1890-luvulta saakka. Tietysti muutkin eläimet ovat mukavia, mutta muita en niin hyvin tunne kuin kissoja.

Kissakoti Kattila on poikkeuksellinen paikka, koska muissa kaupungeissa ei ole vastaavia, näin suuressa mittakaavassa toimivia eläinsuojelukoteja. Kattilahan toimii täysin yksityisen rahoituksen turvin. Eläinsuojelu laki sanoo, että kaupungin tai kunnan on elätettävä kulkukissoja ja koiria, vähintään kaksi viikkoa. Nämä palvelut on aiemmin Hämeenlinnan kaupunki ostanut Kattilasta, mutta nyt Hämeenlinnan kulkukissat viedään Hattulaan. Siinä kohtaa kaupunki teki aika nurinkurisen päätöksen, eikä ajatellut asiaa kokonaisuudessaan. Kattila maksaa suurta vuokraa kaupungille, mutta kaupunki taas vuorostaan kannattaa toisen kunnan palveluita.  Yleensähän tapana on käyttää oman kunnan palveluita, ja yrittäjilläkin on ajatus, että jos sinä ostat minulta, minä ostan sinulta. Siis vuokranantajan kannattasi käyttää vuokralaisensa palveluita.

Nykyisessä tilanteessa näkyy se miten päättäväisesti ihmiset aktivoituvat, kun asia on heille tärkeä. Talkootyöllä, ja yksityisellä rahoituksella Kattila pärjää, ja se on hieno asia. Joka paikkaan kaupungin rahat ei riitä, enkä heiltä ole avustuksia kerjäämässäkään, järkevä palvelujen osto on taas eri asia. Kattila on hyvä paikka myös nuorille, työssä on aina yksi nuori työllistetty, ja useita yhdyskuntapalvelua suorittavia. Todella moni tämän alueen nuorista eläinlääkäreistä, tai eläinhoitajista on saanut kipinänsä Kattilasta. Yleensä, kun siellä käyn, paikalla on myös reippaita teini-ikäisiä, jotka todella fiksusti selvittävät kuka kukin talossa on. Jollekin yksinäiselle nuorelle, tai ikäihmiselle paikka on suorastaan sielua tervehdyttävä, ja siellä kohtaa myös kaiken ikäiset ihmiset.

Kissoja Kattilassa on nyt noin 70, ja määrä vain nousee, kun talvi tulee. Kattilassa asuvat kissat jotka tarvitsevat pitkäaikaisemman kodin, huonosti kohdeltu kissa ei toivu kahdessa viikossa. Kattilassa on myös paljon kissaperheitä, ja pennut saavat siellä rauhassa kasvaa. Kaikki kissat kuitenkin leikataan, ja se velvoitetaan kissojen uusiltakin omistajilta, jos he vielä leikkaamattoman pennun ottavat.

Varmaan arvaattekin, ettei tämän kirjoituksen tarkoitusperä ole ihan pyyteetön. Yritän manipuloida teitä auttamaan Kattilan toiminnassa, ja olisi mukavaa, kun kaivaisitte muutaman euron taskunpohjalta kissan ruokaa varten. Ilman vastinetta en rahaa pyydä, vaan ideani on seuraavanlainen. Minä olen jo pari vuotta askarlellut postikortteja, ja myyn niitä kolmen euron kappalehintaan kauneushoitolassani. Kaikki saamani rahat tilitän kokonaisuudessaan Kattilan tilille. Nyt näitä postikortteja on myytävänä Elomessuilla, Kattilan osastolla. Samalla, kun käytte Elomessuilla niin parantakaa imagoanne, ja ostakaa käsintehty postikortti. Voitte lähettää sen anopillenne, työkaverille, sukulaistytöille, tai kenelle vaan, ja aivan varmasti saatte hyvää mainetta, ja kunniaa. 

Ihan muutenkin saa Kattilan tiliä muistaa joka on: 568000-2254435, voitte tarkistaa sen Kattilan kotisivuilta www.kissakotikattila.net, etten vaan jakele huomaamattani omaa tilinumeroani.

 

142 kommenttia artikkeliin “Kissakoti Kattilan kuulumiset”
 1. Toinen yrittäjä sanoo:

  Arvoisa kosmetologi!
  Tikahdut omaan hienouteesi. Sotajutuissasi on niin paljon asiavirheitä, että ei kannattaisi kirjoitella.
  Törkeintä on kaupitella piirreltyjä postikortteja, kun olet piirtäjänä töhertelijän tasoa.

  T: Toinen yrittäjä

 2. Inkeri Valtonen sanoo:

  Hei!

  Olen aivan samaa mieltä, että olen piirtäjänä ihan onneton. Siksi en piirräkkään, vaan kortit on askarreltu, eli leikkaa, ja liimaa juttu. Yrittäjänä tiedät, että myydähän saa, jos joku ostaa, ja voin kertoa, että Kattilan kissat tyytyväisinä mussuttaa korttirahoilla ostettuja ruokia. Suosittelen askartelua sinullekin, se rentouttaa, ja poistaa stressiä.
  Kun seuraavan kerran näet asiavirheen sotajutuissa, laita heti kommentti, niin mietitään porukalla miten asia on.

  Inkeri

 3. Jaska sanoo:

  Heippa Inkeri !

  En ole nähnyt tekemiäsi kortteja, mutta toisen yrittäjän kommentti on mauttomuudessaan suorastaan hupaisa. Se kertoo tästä olennosta kaiken tarvittavan eikä kaipaa vastakommenttia. Lupaan muuten että tulen ostamaan sinulta ensi tilassa vähintään viisi korttia jo pelkästään toisen yrittäjän kommentin vuoksi. Tiesittekö muuten että Salvador Dalia luonnehdittiin taiteilijataipaleensa alkupuolella surkimukseksi kohtuullisen arvostetuiltakin tahoilta.

 4. Inkeri Valtonen sanoo:

  Kiitos Jaska, lupauksesta. Kortteja saa aina Kattilan myyjäsistä, ja minun kauneushoitolasta. Kyllähän minusta voisi vielä uusi Salvador Dali kehittyä, jatkan ainakin postikorttien väsäilyä entistä ahkerampana.

  Inkeri

 5. Toinen yrittäjä sanoo:

  Tarkoitin sitä, että suutari pysyköön lestissään. Kosmetologi on vaan kosmetologi, ei mikään sotahistorian asiantuntija, ja taiteilija.

  T: Toinen yrittäjä

 6. Inkeri Valtonen sanoo:

  Minä en ole mikään VAAN kosmetologi! Olen ammatistani ylpeä, työstäni pitävä ihonhoidon ammattilainen!
  Enkä ole myöskään koskaan väittänyt olevani mikään asiantuntija sotahistoriassa, se on harrastus, ja harrastelijallakin on sananvapaus.

  Inkeri Valtonen

 7. Jaska sanoo:

  Heippa vielä !

  Kävimme paremman puoliskon kanssa ihan bglogijuttusi innoittamina juuri siellä kattilassa. Onpa siellä pörri poikineen. Arpaonni suosi vaimoa lahjoittamasi kaudeunhoitovälineiden muodossa – kiitos !

 8. Viljaska sanoo:

  Ny taitaa olla kyse siitä kuuluisasta kateudesta, noi Toisen Yrittäjän jutut.
  Korttisi on tosi ihania, aina kun olen niitä lähettäny kysellään kuka on ne tehnyt. Olet kyllä taiteilija, ja hienoa kun joku viittii antaa hyväntekeväisyyteen niin paljon työpanostaan. Jatka vaan askartelua, haen taas ainakis joulukortit sulta.
  Viljaska

 9. Katleena sanoo:

  Nimimerkki ”Toisen yrittäjän” käyttämä sanonta ”suutari pysyköön lestissään” on vanhentunut. Meillä jokaisella on työmme, harrastuksemme, opiskelumme ja kiinnostuksen kohteemme – ja niistä kaikista saa kyllä kirjoittaa.

  Jos annamme esiintymisoikeuden vain ammattilaisille – niille lestissään pysyville suutareille -, se on sensuuria, ennakkoluuloisuutta ja pikkusieluisuutta. Sen sijaan on koko maailman etu, että laajennamme ajatteluamme omien lestiemme ulkopuolelle.

  Inkeri, on upea juttu, että kirjoitat myös harrastuksistasi. Kiitokset teksteistäsi! Erityisesti arvostan sitä, että vastasit ”Toiselle yrittäjälle” aikuismaisen asiallisesti, vaikka hän yritti haastaa riitaa nimimerkin takaa.

 10. marjaliisa vainio sanoo:

  Luin kissakodin kuulumiset Elomessujen jälkeen joten kortit ostan Katilasta.Mutta on pakko kertoa konkreettinen esimerkki viime vuodelta Kattilan toiminnasta.Olen itse kissaihminen, minulla on kolme omaa ja yksi huostaanotettu kissa 7-11 vuotiaita. Viime kesän loppupuolella pihapiiriini ilmestyi kissa, jonka omistajaa ensin etsin ilmoituksin ja senjälkeen KATTILAN kautta. Etsinnät eivät tuottaneet tulosta, kissa oli jätetty oman onnensa nojaan. Ruokin sitä ulkokissani, mutta säiden viilentyessä oli pakko loukuttaa, koska
  en voinut ottaa sitä kotiini ( yksi kunnon kissatappelu pihapiirissä, kun yksi omistani karkasi sen kimppuun). Tämä kissa oli arka, ei kuitenkaan villiintynyt
  ja niin KATTILAN hyvän hoidon avulla uudelleen hyväksyi ihmiset ja sai noin kuukauden oleskelun jälkeen uuden kodin maaseudulta . KAattilassa tehdään todella hienoa työtä kaikenkaikkiaan.

 11. Inkeri Valtonen sanoo:

  Kiva kuulla, että Kattilasta on ollut apua. Minullakin on kaksi kissaa otettu Kattilasta, ja ilman heidän hienoa toimintaansa ne ei edes olisi enää hengissä. Nyt ne tuottaa suurta iloa meille, ja ovat viisaita, ja ihmisystävällisiä kotiväelle, mutta ikuisesti pelokkaita muille ihmisille.

  Inkeri

 12. laura sanoo:

  Voimia eläintensuojeluun Hämeen lääniin. Sain eläinlääkäriasemalta Hämeenlinnasta tiedon, että teette todella hienoa työtä siellä. Kattilalle vahva tuki Helsingistä. Pistän kaikki mikä likenee. T. Laura

css.php