Yrittäjänaiset valtaa verkon

Odotan innostuneena yrittäjänaisten syksyn ensimmäistä jäseniltaa, joka on tiistaina. Aiheena on sosiaalisenmedian käyttö pienyritysten markkinoinnissa. Minähän marmatin, ja ruikutin tässä blogissakin jo keväällä, etten minä, ja muut pienyrittäjät osaa hyödyntää sosiaalisenmedian mahdollisuuksia.

Kun aikani ruikutin, niin huomasin ettei se valittaminen auta, on tehtävä jotain. Kysyin Hämeenlinnan seudun yrittäjänaiset ry:n hallituksella saanko järjestää asiasta jäsenillan. Minä, kun en enää itse kuulu hallitukseen, ja muutkin luottamustehtävät ovat menneen talven lumia, niin olen ihan joutonainen. Kyllähän sitä nyt yhden jäsenillan helposti yhteen vetää.

Pyysin Hamk:in viestintäpäällikköä Lotta Linkoa neuvomaan meitä Facebookin osalta, ja tietokirjailija Katleena Kortesuota opettamaan blogin kirjoittamista. Kumpikin on auttanut minua paljon oman yritykseni blogin, Purkkiarmeijan komentajan aloittamisessa. Itse aion kertoa omista kokemuksistani, jotka ovat hyviä. Minähän olen aivan hurahtanut bloggaamiseen, ja on kiva huomata, että asiakkaanikin pitävät jutuistani, ja kiva tietysti, että kaikki muutkin lukijat viihtyvät. Purkkiarmeijan komentaja blogi on ollut loistava kanava kertoa kosmetologin työstä, ja neuvoa ihonhoidossa.

Olin tosi ilahtunut, kun yrittäjänaisten jäsenistö otti kutsun jäseniltaan hienosti vastaan. Kun sähköposti jäsenistölle lähti, niin tunnin päästä oli jo 15 ilmoittautunutta. Kaiken kaikkiaan meitä on ilmoittautunut jo 30. Eli meillä on tosi tarkoitus ottaa sosiaalinenmedia haltuun, jos nykypäivän kilpailussa meinaa pärjätä kaikki keinot on hyödynnettävä, ja on koko ajan opittava uutta. Nettisivut ovat aivan välttämätön markkinointi kanava on yritys minkälainen tahansa. Nettisivut ovat tämän päivän näyteikkuna, harva käy kaupungilla kiertelemässä näyteikkunoita, mutta lähes kaikki katsovat firman nettisivut, ennen kuin menevät kauppaan sisään.

Talouselämä on hyvin heikoissa kantimissa koko maailmassa, eikä parannusta ole näkyvissä. Uskonkin, että yrittäjän elämä on kiristynyt pysyvästi. Hämeenlinnan kaupungissa on tehty huolestuttavan paljon virhe ratkaisuja, ja moottoritien kattaminen tulee muuttamaan keskustan yrityselämään. Pienyrittäjän on nyt pakko hioa firmansa kilpailukuntoon, kaikki keinot on käytettävä. Meillä yrittäjänaisilla on hyvä tuki verkostostamme, ja siitä on otettava kaikki hyöty irti, ja rivit on tiivistettävä.

Minulla on jo pitkään ollut unelma, että Hämeenlinnan yrittäjänaiset olisivat edelläkävijöitä sähköisen median hyödyntämisessä. Olen jo pari vuotta puhunut, miten kiva olisi järjestää naisyrittäjien messut verkossa. Harva on ottanut ideaa kuuleviin korviinsa, mutta minä olen sitkeä jankuttamaan asioita, niin ehkä senkin jutun vielä koemme. Ensimmäinen askel on tiistain koulutustapahtuma.

Nyt siis alta pois risut ja männynkävyt, nyt yrittäjänaiset tulee!

152 kommenttia artikkeliin “Yrittäjänaiset valtaa verkon”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Moi Inkeri!
  On mukava lukea elämänmyönteistä kirjoitusta.
  Yrittämisessä tärkeintä on usko yrittämiseen.
  Tsemppiä t. Hessu K.

 2. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Inkeri!
  Pienet yksityisyrittäjät ovat sydämessäni ”erityissuojeluksessa.”
  Siksi oon mä suruinen, kun taaskaan ei harmaan talouden kitkentäprosessia saatu Arkadiassa käyntiin. Rahaa ei siihen vieläkään löytynyt.
  Tuoreen väikkäri-tutkimuksen mukaan julkista rahaa on työnnetty yritystoimintaan, joista vain 30% kohdentuu, 70% valuu kankkulan kaivoon. Jotain on pahasti pielessä. Onnea proggikseesi, Sinulla on maali kirkkaana ko. pelissä!
  T. Riitta

 3. Inkeri Valtonen sanoo:

  Todella harmillista ettei harmaan talouden kitkentä saanut lisärahoitusta. Olen tehnyt Yrittäjänaisten Keskusliitolle esitelmän aiheesta muutama vuosi sitten, ja kun asiaan perehtyi, niin on pöyristyttävää miten paljon rahaa kulkee harmaan talouden kautta. Silloin arvioin, että Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa esimerkiksi kosmetologin palveluista noin 30% tehdään harmaan talouden puolella.

  Inkeri

 4. Juhani Lemström sanoo:

  Tässäkin asiassa on osaltaan kyse johtamisesta. Johtajuutta jostain syystä oikein missään asiassa nyt ei näy. Vaatii hivenen kanttia sekä valvontavastuussa olevilta virkamiehiltä että heidän esimiehiltään ottaa kiinni todennäköisimmistä kohteista. Myös osaamisvaateet ovat tietenkin kovat. Pelkkä rahanjako ja nuppiluku tuskin kovin merkittäviin tuloksiin johtaa.

 5. Taina Siukola sanoo:

  Kiitos tästä kirjoituksesta ja blogistasi! Minulla oli ilo saada olla mukana eilisessä naisyrittäjien some-koulutustilaisuudessa. Ilta oli todella innostava ja päätin, että minustakin tulee bloggaaja. Lämmin kiitos kouluttajille ja kanssaoppijoille!

 6. Jur.kand. sanoo:

  Joka päivähän Valtonen mainostaa ilmaiseksi kosmetiikkakauppaansa näillä palstoilla. Eikö se riitä? Minulle kylläkin! Voisi vaihteeksi joku muu kosmetiikkakauppa ilmaiseksi mainostaa, ettei tarvitsisi näitä sivuja karttaa.

 7. Antti sanoo:

  Nimim. Jur.kand kuitenkin vaivautui tapansa mukaan tänne pätemään, vaikka onkin kyllästynyt Inkerin blogiin. Noo, kateelliselta naisvihaajalta ei paljon muuta voi odottaakaan. Tsemppiä jatkoon.

 8. Jur.kand. sanoo:

  Piikaverovähennys lähes lopetti kotitöiden, siivouksen teettämisen ns. pimeästi niin kaupunkikodissa kuin kakkosasunnossa ja loi maaseudulle kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja, rekisteröityjä osakeyhtiöitä, avoimia yhtiöitä, kommandiittiyhtiöitä, jopa ihan yhden miehen/naisen yrityksiä ja tietysti rekisteröityjä yhdistyksiä auttamaan vanhuksia lumen luonnissa, pihatöissä, remonteissa – verollisesti. Nyt SAK-johtoinen Kataisen hallitus on poistamassa koko verovähennyksen vuodesta 2012, juuri kun Ruotsin porvarihallitus ehti kopioida piikaverovähennyksen Suomesta omaan verolainsäädäntöönsä suurella sukseella. Piikaverovähennyksen lahtaamisella alkaa Kansallisen kokoomuksenkin kannatuksessa alamäki Keskustan tapaan, varsinkin jos SAK saa läpi vielä Maamme-laulun ja maakuntalaulujen kieltämisen militaristisina ja hyperporvarillisina. Tarja Filatov yritti poistattaa tätä leskimies/valtiovarainministeri Sauli Niinistön säädättämää piikaverovähennysta v. 1997, vaan ei onnistunut. Nyt SAK jyrää ja SAK:n oma tyttö Tarja Filatov hykertelee, kun harmaa talous tälläkin sektorilla taas palaa. Naisena olen hyödyntänyt vähennyksen täysimäärisesti. Eipähän aviomiehenkään tarvitse kantaa miehen arvoa alentavasti roskapussia roskikseen, kun kantamistyön tekee se perheen ulkopuolinen työntekijä.

css.php