Ihanat yrittäjänaiset verkossa

Olen vakuuttunut, että vähintään puolet kaupunkilaisista odottaa jännittyneenä miten yrittäjänaisten jäsenilta onnistui viime tiistaina. Ilokseni voin kertoa, että yli odotusten. Ensinnäkin meillä oli kivaa yhdessä, voitte vaan kuvitella mikä tohina on, kun 30 naista nauraa, ja selittää yhtäaikaa. Siinä on sellainen energiapläjäys, että oksat pois. Jos sen energian pystyisi tiivistämään sähkövirraksi, niin Reskan kävelykadun voisi sillä pitää sulana useamman talvikuukauden.

Kouluttajien taso vaikuttaa aina eniten onnistumiseen, ja meillä oli hyvät tyypit paikalla. Hamk:n viestintäpäällikkö Lotta Linko veti Facebook osuuden, ja joku voisi kyllä vihjata hänen esimiehelleen palkankorotuksesta, niin hyvin hän osasi neuvoa asiaa, juuri meidän kannaltamme. Katleena Kortesuo osasi hyvin kaivaa meistä esiin sen pienen kirjailijan, ja ainakin 15 yrittäjää ilmoitti avaavansa yritykselleen blogin. Suosittelen lämpimästi kaikille Katleenan kirjaa Sano se someksi, joka ilmestyi viime syksynä.

Huomasin itse taas kertaalleen, että tieto on valttia. Yksi tärkeä tekijä pienyrittäjän menestyksessä on jatkuva kouluttautuminen. Eikä todellakaan riitä, että osaat oman ammattisi, vaan kaupankäynti, ja yrittäjyys elää jatkuvassa muutoksessa, niin kuin kaikki muutkin. Meille keski-ikäisille naisyrittäjille se suurin kompastuskivi varmaankin on tuo tietotekniikka, ja verkossa toimiminen. Itse teen kaikkeni, että naisyrittäjä porukka saisi lisää koulutusta, ja tietoa asiasta. Pitäisiköhän kysyä, vaikka Ely-keskuksesta, että järjestäisivät jotain konkreettista yrityksien menestymisen hyväksi.

Hyvä toimija Hämeenlinnassa on Suomen yrittäjäopisto, heillä on tarjontaa monenlaisesta koulutuksesta. Itse aloitin keväällä Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon, ja olen siitä ihan innoissani. Moni asiakkaani kysyi, mitä sinä sieltä enää kuvittelet oppivasi, mutta onneksi pidin pääni ja ilmoittauduin. Yksikään koulutuspäivä ei ole mennyt hukkaan, olen oppinut valtavasti. Muunmuossa sen, miten vähän tiedän yrittämisestä. Opiskelun kautta aukeaa aivan uusi maailma, ja Suomen yrittäjäopiston koulutuksissa on aina selkeät tavoitteet, jotain muutosta pitää yrityksessä tapahtua.

Tänäänkin olin päivän opiskelemassa, ja olo on kuin västäräkillä. Sitten kävelin sieltä kirjakaupan kautta pois, ja nyt on iltalukemisena Lisa Sounion Brändikäs. Kuinkahan viisas minusta oikein tuleekaan, kun tämäkin tutkinto on suoritettu.

185 kommenttia artikkeliin “Ihanat yrittäjänaiset verkossa”
 1. Esa Lehtinen sanoo:

  Hei Inkeri!

  Olen jo vuosia ihaillut Hämeen yrittäjänaisten intoa kehittää ja kouluttaa itseään. Te jaksatte kehittää itseänne pitkien työpäivienkin jälkeen, ja millä innolla! Tässä olisi miesyrittäjilläkin paljon oppimista. Olen itsekin päässyt osalliseksi tästä teidän oppimisinnostanne muutama vuosi sitten antaessani esiintymivalmennusta innokkaalle naisyrittäjäryhmälle! Jatkakaa samaan malliin!

  Terveisin Esa Lehtinen

 2. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Inkeri!
  Olen lukenut luultavasti kaikki brändäys-kirjat, mitä Suomessa on saatavilla. Suurin osa niistä opettaa pikkusievää, jo olemassa olevaa ”luovuutta.”
  Miksi olla kuin muut..
  Sinä olet jo brändi kirjoitustesi perusteella.
  Informoit, olet itsekriittinen, asiakaslähtöinen. Suhteellisuudentaju ja moraali ovat pitkän linjan yrittäjän eväät.
  Opiskelu on ihan jees, kunhan se ei höylää ja tasapäistä.
  T. Riitta

 3. Inkeri Valtonen sanoo:

  Vastaus Esalle! Olet tosi harvinainen tapaus mieheksi, kun olet päässyt yrittäjänaisten jäseniltaan. Muistakin nuo koulutukset, kiitos niistä. Esiintymistaito on aihe mitä tarvittaisiin aina vaan lisää, siinä ei ole koskaan valmis. Pitäsi varmaan ottaa uusiksi ne illat.
  Ja vastaus Riitalle, kiitos kehuista yritän olla niiden arvoinen.

  Inkeri Valtonen

 4. Anneli Oinonen sanoo:

  Hei Inkeri!
  Ja kiitos, että tiesit mitä me naisyrittäjät tarvitsemme ja energisenä bisnesnaisena otit ja järjestit sen! Minä olen nyt sitten pitänyt jäsenillassa antamani lupauksen ja aloittanut bloggaamisen! Homma tuntuu sen verran innostavalta, että ehdinköhän enää muuta tehdäkään…! Odotan jännityksellä niiden (ainakin) 14 muun kätensä ylös nostaneen tehonaisen ilmestymistä samoille sivuille vaihtamaan ajatuksia etenkin naisyrittäjän hektisestä arjesta. Ehkä heistä moni kokee, kuten minä, uuden aloittamisen pelottavaksi. Hei, rohkeasti vaan barrikadeille!

  Terveisin Anneli Oinonen

 5. inkeri valtonen sanoo:

  Hienoa Anneli!

  Kaikkiahan meitä uudet asiat pelottaa, mutta kun uskaltaa lähteä alkuun, niin voi löytää jotain itselle todella mieleistä. Sinulla aivan varmasti on myös sanottavaa, koska olet kielen kanssa ollut tekemisissä ikäsi. Odotan innolla sinun tekstejäsi, ja samoin niitä neljäätoista muuta.

  Inkku

 6. Keijo Suomalainen sanoo:

  Hienoa, että olemme saamassa yrittäjänaisista uuden ja mielenkiintoisen lisän mielipidevaikuttajien joukkoon.

  Yrittäjänainen-lehti kertoo näkemyksiänne kattavasti, mutta niiden saaminen netin kautta laajempaan julkisuuteen avartaa meidän muidenkin näkemyksiä. Tiedämme entistä enemmän, millaisia haasteita nainen yrittäjänä kohtaa. Tiedämme myös, kuinka yrittäjänä toimiva nainen toivoo, meidän edistävän hänen yrittäjyyttään.

  Yrittäjänaisten blogit kertovat, mitkä asiat ovat yrittäjyyden ohella tärkeitä heidän elämässään. Inkerin perehtyneisyyden sotahistoriaan olen tiennyt jo aiemminkin, mutta hänen kirjoituksiaan lukemalla voin syventyä hänen ajatuksiinsa sotilaallisen vallan käytöstä. Kiva on ollut huomata, että Inkeri ottaa kantaa myös poliitikkojen tekemisiin.

  Muutamat meistä miehistä ovat päässeet jo tähän mennessä perehtymään yrittäjänaisten toimintaan. Esa on saanut valmentaa yrittäjänaisia esiintymään. Itse olen saanut auttaa yrittäjänaisia pikkuaskareissa kuten Women Business Golfin järjestämisessä. Olinkin tosi otettu, kun he kaksi vuotta sitten kisansa päätteeksi palkitsivat minut yrittäjänaisten paidalla. Koen, että miehelle annettuna paita, jonka vasenta rintamusta komistaa yrittäjänaisten tunnus, on arvokas huomionosoitus.

  Odotan mielenkiinnolla, millaisen vaikuttajafoorumin yrittäjänaiset saavatkaan aikaan ryhtyessään kirjoittamaan blogeja.

 7. Kiva, kun jaksat Keijo ajatella positiivisesti ja sanoa, että olet auttanut pikkuaskareissa, minun käsitykseni mukaan olet ollut kantava voimana golf-tapahtumassamme. Retki jonka järjestit Parolan metsiin, ja kerroit sotilasalueen historiasta oli tosi mahtava juttu, sekin pitäisi ottaa uusiksi. Kuulostaa myös hyvältä, että olet jaksanut alanammattilaisena lukea sepustuksiani sotahistoriasta.

  Inkku

 8. Inkeri, kiitos itsellenne, että sain olla mukana tilaisuudessa. Ilta oli todella mukava ja antoisa: uusia ihmisiä tavatessaan oppii aina itsekin! Yrittäjänaisissa on todella energiaa, ja toivon, että saadaan se jollain tavalla kanavoitua myös ’verkkovirraksi’. Lupaan tilata syötteenlukijaani jokaisen uuden yrittäjänaisen blogin ja tykätä jokaisesta Facebookiin rakennetusta yrittäjänaisen sivusta – siitä se lähtee vähitellen! /Lotta

css.php