Kaukopartiomarkkinointia ilmaiseksi

Olen saanut loistavan idean! Keksin markkinointimenetelmän joka tekee minusta sikarikkaan ja superkuuluisan. Ja kaikki tämän blogin ansioista.

Lueskelin viime viikolla kirjoitusteni kommentteja, ja nimimerkki Jur.kand. oli kommentoinut minun markkinoivan ilmaiseksi firmaani näissä jutuissani. Kummallista muuten, että tuon nimimerkin kommenteissa käytetään ihan samoja sanoja, kuin niissä haukkumakorteista joita saan nimettömältä lähettäjältä. Kyllähän hänen pitäisi tietää lakiasioiden asiantuntijana, ettei kenellekään saa lähettää nimettömiä viestejä postin kautta. Sain häneltä kuitenkin kuningasajatuksen miten tehdään ilmaista markkinointia, ja kiitos siitä.

Kaikki yrittäjäthän tietää, että mainostaminen on todella vaikeaa. Jos laitan sanomalehteen mainoksen, niin kukaan ei sitä huomaa. Korkeintaan joku asiakas kysyy, eikö sinulla ole töitä, kun pitää mainostaakin. Tai joku yrittäjäkollega tivaa paljon sinun maahantuojasi maksaa mainoksistasi, kun ovat niin isoja. Kukaan ei kuitenkaan älyä varata aikaa kasvohoitoon.

Jari Parantainen kerää hyviä summia palkkioikseen, lanseeraamillaan markkinointikäsitteillä Gurumarkkinointi, ja Sissimarkkinointi. Minä ajattelin lanseerata käsitteen Kaukopartiomarkkinointi, se on nimensä mukaisesti niin kaukaa haettua, ettei markkinoija aina itsekkään siitä tiedä. Nythän minulla on kuluttajan näkemys siitä, että kun kirjoitan Pohjois-Korean tilanteesta, tai miehitysmuseoista, niin kuluttajien päähän pälähtää, sehän markkinoi, ja nyt varaamaan aikaa kasvohoitoon. Tämä idea pitää, vain monistaa, ja sehän on helppoa.

Näillä sivuillahan kirjoittaa erittäin hyvää blogia Kari Ilkkala, en häntä tunne, mutta olen ymmärtänyt, että hän on isännöintialan yrittäjä. Nyt hän voi hyödyntää Kaukopartiomarkkinointia sillä tavoin, että alkaa blogisaan antaa ihonhoito-ohjeita, ja kertoa uusista kasvohoitomenetelmistä, ja johan on jonoa oven takana. Kaikki ajattelevat, että siinähän on fiksu tyyppi, nyt heti ostamaan isännöintipalvelut häneltä. Ellei tuo ihonhoitokirjoittelu heti suju, niin voin hiukan konsultoida, mutta en ilmaiseksi. Samaa ideaa käyttäen ystäväni tilitoimiston omistaja MK-tilin, Kuuselan Maarit voisi alkaa kirjoitella kissanhoito-ohjeista, ja taas tulee asiakkaita hakemaan kirjapitoa sellaiset määrät, että pitää palkata lisähenkilökuntaa. Maaritilla, kun ei ole omaa kissaa, niin minä voin kyllä avustaa ihan kohtuu hinnalla, kavereita kun ollaan.

Yksi loistava ilmaisen markkinoinnin menetelmä on ollut se, että lähden kävelemään Reskaa pitkin, ja otan ajanvarauskirjan mukaani. Aivan varmasti vähintään kolme ihmistä pysäyttää minut, ja harmittelee, kun ei ole ehtinyt varata aikaa minulle. Siitä vaan äkkiä ajanvarauskirja esiin, ja nimi siihen, ja taas on kirjat täynnä. Ehkä ihan uuden kauneushoitolan pitäjän ei kannata tätä kokeilla, voidaan ymmärtää väärin, kun joku nainen pasteeraa pitkin Reskaa päivät peräänsä.

Näin helppoa on tehdä markkinointia ilmaiseksi. Yksi asia on kuitenkin huomioitava. Sinun pitää olla omassa ammatissa todella hyvä, ei mikään markkinoinnin krääsä, ja hörsö peitä sitä, että et osaisi hommaasi. Asiakkaan voi pettää kerran, mutta toista kertaa ei enää tule.

179 kommenttia artikkeliin “Kaukopartiomarkkinointia ilmaiseksi”
 1. Jur.kand. sanoo:

  Ystävällisesti huomautan vain, ettei tutkija-nimikettä tule käyttää niistä vapaa-ajan harrasteista. Se kun on yliopistollinen virkanimike, siinä missä professorin virkanimikekin. Olen kerran elämässäni käynyt rumuushoitolassa sukulaisen maksamalla lahjakortilla. Kun tämä hoitajatar noin viidennentoista kerran lausui inisevällä äänellään vanhenevasta ihostani, totesin vain olevamme samassa veneessä. Toista kertaa ei ole asiaan palattu. Joulukortit ovat ainoat, joita olen viime vuosina lähettänyt. Niistä on turha syyllistää.
  Muuten sateessa kävely, sienestys, marjastus antavat suuremman nautinnon ja kohottavat terveyttä, tuovat punan poskille eivätkä maksa mitään. Marja- ja sienisadot ovat tänä vuonna ruhtinaalliset.

 2. Keijo Suomalainen sanoo:

  Jur.kand voisi ystävällisesti kertoa, mitä säädöstä hän tulkisee mainitessaan tutkija-nimikken olevan yliopistollinen virkanimike.

  Tehtäväkohtaiseen palkkaukseen siirtyessään valtio luopui melkoisesta joukosta virkoja sekä virkanimikkeitä. Tutkijatkin ovat nykyään työsuhteessa.

  Tutkija-nimike on Suomessa ammatillinen nimike, jota myös harrastajatutkijat käyttävät yleisesti.

  Sitä paitsi Inkeri Valtonen kirjoitti, että hän on tutkinut sotahistoriaa. Jokainen meistä voi tutkia mitä tahansa asiaa, mikäli vain mielenkiintoa riittää.

  Minäkin olen tutkinut montaa asiaa ja kirjoittanut niistä juttuja lehtiin. Sitä kutsutaan tutkivaksi journalismiksi.

  Viikonloppuna tutkin Hämeenlinnan seudun sienisatoa ja totesin sen kovin laihaksi. Ehkä tutkimukseni ei ollut riitävän hyvää, sillä en ole saanut tutkijan koulutusta, en edes sienitutkijan.

 3. Kiitos Keijo nokkelasta tekstistä.

  Otin nämä kortit, ja nimimerkin yhtäläisyydet siksi esiin, että halusin tuoda julki, että tässä ”blogiyhteisössä” tapahtuu tällaistakin. Tuo tutkija selvitys on aivan samanlainen, kuin jo saamissani korteissakin oli. Itse en tähän asiaan ota enempää kantaa. Olen kertonut asian blogien ylläpitäjälle Hämeen Sanomissa, ja kortit vein poliisille.

  Inkeri Valtonen

 4. Kari Ilkkala sanoo:

  Tervehdys Inkeri Valtonen,

  Aiheiden, tyylien ja kielen moninaisuus ja rikkaus tekee tästä blogista mielenkiintoisen, ja teksteistäsi tervetulleen lisän tälle foorumille.

  Markkinointi-ideasi on loistava, mutta meidän kahden yhteistyön osalta sitä pitänee vielä hieman hioa – se vaikuttaa hieman yksisuuntaiselta, ja perinyt ominaisuuksia verkostomarkkinoinnista. Sen sijaan, että hankkisin sinulta maksullista ihonhoitokonsultointia markkinoidakseni palveluitasi, odotan ovellesi johdattamistani ”nahoista” jonkinlaista pyyntipalkkiota.

  Mitä tulee isännöintiin, se ei ole minulle yritystoimintaa, vaan niin kallis harrastus, ettei minulla ole varaa ottaa lisää sen sortin asiakkaita. Ainoastaan jo lopettamani kullanhuuhdonta Lapissa vei enemmän aikaa ja rahaa. Isännöin vain kahta yhtiötä, toisessa on edellinen kotini, ja toisessa nykyinen (ja loppuelämäni) koti. Talossa, jota sen osakekannan kolme edellistä omistajaa ovat raiskanneet huolella vuosikymmenet, riittää puuhaa enemmän kuin rivi-isännöintifirmalta voi kohtuudella vaatia, tai mihin yhtiöllä on varaa.

  Edellisen estämättä, jos palvelusi ovat yhtä hyviä ja monipuolisia kuin juttusi, voin toki kannustaa kaikkia käyttämään palveluitasi. Lupaat vain ettet lähetä ihmisiä taloyhtiöiden kansiokassit kainalossaan ovikelloamme soittelemaan. Laitan palkkioiden ohjaamista varten tilitiedot eri reittiä.

 5. Kiitos Kari Ilkkala, että huomioit yhteistyö ideani. Harmillista vaan, että uusien asiakkaiden hankinta ei ole sinulle akuuttia. Täytynee keksiä joku muu uhri markkinoinnilleni, kun nyt tulin päätäneeksi rikastua vilpittömän itsekkäästi toisten kustannuksilla.

  Inkeri

 6. Maarit Kuusela sanoo:

  Olen TUTKINUT yrittäjänaisten menestymistä ja tullut siihen johtopäätökseen että menestyvän yrittäjänaisen takana on kissa. Mm Inkerillä on kissoja ja kiinteistökuningatar Kaisalla on seitsemän karvatonta, possun näköistä kissaa. Minulla ei ole kissaa ja menestys ja nopeat
  urheiluautot odottavat vielä kulman takana.

  Yritykseni täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja mainos- ja markkinointibudjetti on ollut lähes joka vuosi 0e. Nyt voisin kokeilla uutta. Mitähän tapahtuu kun aloitan kaukopartiomarkkinoinnin ja budjetoin siihen kohtuullisen summan? Tällähetkellä 16 työntekijääni ovat täystyöllistettyjä ja itse olen ylityöllistetty. Kiitos sen että emme ole hörsöilleet vaan puurtaneet ammattitaidolla töitä.

  Kävin viime marraskuussa Kissakoti Kattilassa kun Inkerin ideasta (hinta?) vein sinne kaksi jätesäkillistä toimistoni vanhoja verhoja. Kissoja oli pitkin ja poikin huoneissa, yhtään ei tullut mukaani. Meninkö menestykseni ohi?

 7. Sari Hagemeier sanoo:

  Tervehdys,
  en voinut vastusta kiusausta liittyä keskusteluun.
  Jos blogi onkin markkinointikeino, onhan se mahdollisuus olemassa kaikille. Laiskana yrittäjänaisena kadehdin Inkerin intoa ja ideoita laittaa ajatuksiaan nettiin. Olen siis todella kateellinen tästä markkinointikeinosta, vaikka taitaa ainut syyllinen olla oman vessan peilissä. Pohjalainen kateus yleensä innostaa parantamaan omaa suoritustaan eikä moittimaan muiden toimia. Josko minäkin siis jossain vaiheessa… sana taitaa olla vapaa.

  Sari

 8. Taina Siukola sanoo:

  Mielenkiintoista ajatustenvaihtoa. Kiitos Inkerille ahkeroinnista täällä blogipuolella ja innostamisesta hyvän harrastuksen pariin.

 9. Kuuselan Maarit teki juuri oikean johtopäätöksen, kaiken menestyksen takana on kissa. Hagemeierin Sarillahan on jo kissa, niin olet jo hyvässä alussa, Tainasta en tiedä, mikä hänen kissatilanteensa on.
  Minun kissatilanne on nykyään aika erinomainen, samaan pihapiiriini muutti viime viikolla kolmen pikkukatin pentue, eli meillä on nyt 9 kissaa, ja jos jokaisella on 9 henkeä, niin se tekee 81 sielua. Sillä porukalla menestys on aivan taattu.

css.php