Kosmetoblogi

Olen aina arvostanut harrastuksiani ja haluan järjestää aina niille aikaa. Teen yleensä 50-60 tuntisen työviikon ja lomia on vuodessa 3-4 viikkoa, eli siis ihan tyypillinen pienyrittäjän työelämä. Ilman harrastuksia ja vapaa-aikaa en jaksaisi tehdä työtäni ja aivan takuulla minusta tulisi kärttyinen akka jolla ei olisi mitään halua asiakaspalveluun. Se, että työelämä ja vapaa-aika on minulla tasapainossa voin rehellisesti sanoa, että pidän työstäni ja lähden mielelläni aamulla töihin.

Yleensä, kun harrastan jotain hurahdan siihen niin perusteellisesti, että varmasti järjestän sille aikaa. Uusista harrastuksista innostun niin kovasti etten muusta puhukkaan ja annan innostuksen viedä minut mennessään. Elämääni on aina kuulunut lukeminen ja sotahistoria ja nehän kuuluu aika tavalla yhteen, yleensä luen kaikki kirjat mitkä liittyvät sotaan. Siinä teen rajan etten lue mitään fiktiivisiä sotaseikkailuja, vaan tietokirjallisuutta ja elämäkertoja. Myös muu lukeminen on ajan myötä muuttunut, en enää lue paljoakaan kaunokirjallisuutta, mutta dekkarit ovat tulleet uudeksi mielenkiinnon kohteeksi. Askarteluun olen hurahtanut muutama vuosi sitten ja teen postikortteja joiden tuotto menee Kissakoti Kattilan auttamiseen. Siitäkin innostuin niin perusteellisesti, että kun muut tekevät jouluksi parikymmentä joulukorttia, minä tein viime jouluna parituhatta. Tosin sekin harrastus liittyy sotahistoriaan, koska katselen dokumentteja samalla, kun askartelen tai kuuntelen äänikirjoja.

Uusin harrastushurahdukseni on kirjoittaminen ja blogit. Blogeistanikin olen höpöttänyt kaikille, ketkä vaan suostuvat kuuntelemaan, kun olen niin innoissani. Tähän harrastukseen heräsin työn kautta 2010 keväällä, haluan yrittäjänä seurata aikaani ja nykyään se on aika helppoa internetin kautta. Kiinnostuin monesta blogista ja olin ihan haltioissani, kun huippuammattilaiset jakoivat tietoa ilmaiseksi kaikille. Minusta se oli huippu idea ja halusin siihen itsekin mukaan. Oma ammattikokemukseni on niin laaja, että siitä riittää jaettavaksi ja en koskaan ole halunnut pantata tietoa. On hyvä vaan ettei muiden tarvitse oppia kaikkea kantapään kautta ja tehdä samoja virheitä mitä minä olen tehnyt. Alallani on myös, niin paljon ennakkoluuloja ja virhekäsityksiä, että halusin tuoda ”järjen äänen” kauneudenhoidon maailmaan.

Viime syksynä yrittäjänaiset järjestivät sosiaalisen median kurssin jota veti HAMK:in viestintäpäällikkö Lotta Linko ja kuulijana oli myös viestinnän ammattilainen Katleena Kortesuo. Kurssi-illan jälkeen otin yhteyttä Lottaan ja Katleenaan ja heidän avustuksellan avasin firmani blogin Purkkiarmeijan komentaja. Kirjoittaminen oli niin kivaa, että se vei minut ihan mukanaan, vieläkään ei ole tullut sellaista hetkeä, etten keksisi kirjoitettavaa. Sen blogin sisällön olen rajannut selkeästi koskemaan, vain työasioita, niitä samoja juttuja mitä päivän aikana puhunkin asiakkaiden kanssa. Nyt blogi on ollut vuoden auki ja kävijöitä on ollut 10.000, olen siihen ihan tyytyväinen ja asiakkailta on tullut hyvää palautetta todella paljon.

Minulla on ollut aina pakottava tarve parantaa maailmaa ja puuttua elämän epäkohtiin ja siksi aloin pitämään tätä blogia Hämeen Sanomien verkkolehdessä. Mielessäni rajasin tämän blogin sisällön olevan nimensä mukaisesti yrittäjän ajatuksia ja näkökulmia.  Sen päätöksen tein heti alkuun, että tämä ei ole firmani mainoskanava vaan haluan saada keskustelua aikaan Hämeenlinnan elämän menosta yrittäjän näkövinkkelistä. Siinä olen mielestäni onnistunut ihan yliodostusteni ja kiitos kuuluu teille lukijani. Se on myös yksi syy miksi olen blogeista innostunut, koska ne synnyttää mielipiteitä ja keskusteluja.

Tällä hetkellä on Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisilla menossa bloggaus-kurssi, kokoonnumme kolmena perjantai aamuna Verka ja Sarka tilausravintolassa ja Katleena Kortesuo neuvoo blogien kirjoitusta. Voin vakuutta, että ensimmäinenkin kerta oli jo innostavaa ja energisoivaa, vaikka ajankohta on kammottava aamulla 7.30-9.30. Paikalla olleelle naisjoukolle Katleena ja ehkä hiukan minäkin siirsi innostuksen palon kirjoittamista kohtaan. Voitte olla varma, että moni Hämeenlinnalainen yritys ottaa blogin yhdeksi kanavaksi lähestyä asiakkaitaan. Minä olen siitä todella tyytyväinen, koska olen vakuuttunut, että blogien maailma on tämän hetken tapa lähestyä asiakkaita ja jos me emme seuraa aikaamme menetämme nuoret, uudet asiakkaat.

Itse päätin tuon kurssin tuloksena avata vielä yhden blogin. Kaikki tuttavani varmaan tietää ettei minun kanssani voi olla kauaakaan jutuissa, kun puhe kääntyy kissoihin. Kissat ovat niin oleellinen osa minun ja perheeni elämää. Sen olen kuitenkin tiedostanut, etten voi jatkuvasti firmani blogissa tai tässä kirjoitella kissojeni fiksuudesta, koska ei kaikki ole niistä kiinnostuneet. Nyt siis avaan kolmannen blogin nimellä Hiirihelvetin hallitsijat ja siinä Hertta, Jösse ja Valtsu kertovat kissanäkökulmaa elämän menoon, kommentoivat politiikkaa, presidenttipeliä, natoa ja muita merkittäviä asioita. Osoitetta sinne en vielä anna, koska kuvien siirtäminen on vielä kesken, mutta kerron heti, kun blogi aukeaa ja velvoitan kaikkia lukijoitani käymään edes katsomassa millainen on kissan maailmaa. 

174 kommenttia artikkeliin “Kosmetoblogi”
 1. Anneli Oinonen sanoo:

  Hei Inkeri!

  Olet todella energisoiva ja innostava blogien kirjoittaja ja puolestapuhuja.
  Itsekin naisyrittäjänä ihmettelen todella, miten ehdit kirjoittaa niin ahkerasti ja aina asiaa!! No ehkä tässä pätee se, että mitä enemmän jotakin hommaa tekee niin sitä helpommaksi ja taitavammaksi siinä harjaantuu!

  Inkeri, olet innoitukseni lähde bloggauksessa! Tavataan taas ensi perjantaina – joo, joo 7.30! Anneli

 2. Anneli Oinonen sanoo:

  Ai niin! Unohdin sanoa, että todella mainio keksintö tuo ”kosmetoblogi”!!!
  Mahtavaa! A

 3. inkeri valtonen sanoo:

  Voi kiitos Anneli!

  Olen niin innostunut, että ihan kiva jos se tarttuu muihinkin. Ja aikaa järjestyy kaikkeen mitä on motivaatiota tehdä.

  Inkku

 4. Kaisa sanoo:

  Moikka ! Löysin blogisi juuri ja se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Itse olen vasta yhdeksännellä luokalla, mutta olen mukana Nuori Yrittäjyys projektissa, eli meillä on neljän tytön perustama Yritys nimeltä Cospa Ny. Yrityksemme tekee itsetekemiämme keittokirja telineitä, sekä keittokirjoja, johon saa myös liitettyä omat suosikki reseptinsä.
  Tässä blogimme osoite, jos haluat käydä vilkaisemassa : )
  http://cospany.blogspot.com/
  Kaisa

 5. Inkeri Valtonen sanoo:

  Hienoa Kaisa!
  Kiva, että tykkäsit blogistani ja käyn tottakai katsomassa teidän blogia ja toivon, että muutkin lukijat kävisivät. Kuulostaan kivalta idealta tuo teidän yritys, olette rohkeita nuoria naisia. Toivon teille ja yrityksellenne menestystä!

  Inkku

 6. Pirkko Ratinen sanoo:

  Hei Inkeri!
  Terveisiä blogikurssilaiselta, luin juuri innostavan blogisi. Kyllä osaat mukavasti kirjoittaa. Asiaa ja asennetta löytyy.
  Itselläni on vielä matkaa tähän bloggauksen sujuvuuteen, mutta harjoitus tekee mestarin. Näemme huomenna kammottavan aikaisin eli 7.30 Verka ja Sarka tilausravintolassa.
  Mukavaa päivänjatkoa toivoo Pirkko

css.php