Valtuustorintamalta ei mitään uutta

Vihdoinkin on päästy itse asiaan ja ensimmäinen Hämeenlinnan valtuuston kokous on takana. Inspiroiduin taas kirjoittamaan, kun vaalit on käyty ja luottamustehtävät jaettu ja blogeissa lopetettu itsensä ja puolueensa mainostaminen. Lainasin otsikon Erich Maria Remarquen kirjasta Länsirintamalta ei mitään uutta,  joka kertoo ensimmäisestä maailmansodasta.

Ainakin Hämeen Sanomien uutisoinnin mukaan ensimmäinen kokous käytiin hyvin auvoisissa merkeissä. Se olisikin loistavaa, jos valtuusto pystyisi tekemään riidatonta yhteistyötä. Toisaalta haluaisin luottaa siihen, että näin käy ja varmaan valtuutetut sitä yrittävätkin. Itse en ole puoluepolitiikasta kiinnostunut ja paha ollakin ainakin Hämeenlinnassa, kun en edes täällä äänestä. Olen ollut ikäni Janakkalainen ja äänestän siellä.  Yrittäjänä olenkin kuitenkin ollut tässä kaupungissa kolmekymmentäkolmevuotta. Syön siis kaiken sen sopan mitä poliittinen päätöksenteko tässä kaupungissa keittää, niin kuin kaikki muutkin pienyrittäjät joutuvat tekemään. Vanhasta kokemuksesta olen erittäin epäluuloinen tuon yhteistyön kestävyyden suhteen. Pelkään, että tässä on kysymys, vaan tulitauosta ja juoksuhautoja kaivetaan jo.

Pienyrittäjyys on erittäin haavoittuvaista nykyisessä elämän tilanteessa ja se kärsii kaikista nopeimmin päättäjien huonoista ratkaisuista. Siksi onkin tuntunut hyvin turhauttuvalta lukea pitkistä neuvotteluista luottamustehtävien jaossa. Ymmärrän hyvin miksi keskiverto kuntalainen, tai kaupunkilainen ei viitsi seurata politiikkaa. Enkä nyt puhu pelkästään Hämeenlinnasta, vaan ylipäätään kunnista. Tavallaan tuntuu, että puoli vuotta menee hukkaan, kun ensin jauhetaan vaalit ja sitten jaetaan paikat. Siinä itse sisällä oleva politiikko varmaan sokeutuu ympärillä tapahtuville asioille, kun kaikki energia menee vaalityöhön. Riittääköhän ihmisen kestokyky ja energia sitten itse työhön, kun valtuustokausi alkaa? Tämä on kuitenkin demokratiaa ja ei minulla ainakaan ole parempaakaan tapaa ehdottaa.

Toivottavasti kaikki  Hämeenlinnan hienot suunnitelmat toteutuu mitä luvassa on. Tässä taloustilanteessa ei ole varaa virheratkaisuille ainakaan Hämeenlinnan keskustan kehittämisen suhteen. Yrittäjän näkökulmasta keskusta on hyvin pirstaleinen ja varmaan moottoritien katteen valmistuminen lisää sitä. Kummallista, että näin pieni keskusta on alkanut jakautuakin eri osiin. Keskustalo on oma alueensa, torin seutu omansa ja Tavastila omansa, vaikka kaikki on lyhyen matkan päässä toisistaan asiakasvirrat ovat täysin erilaisia. Uusia yrittäjiä tilanne ilmeisesti hermostuttaa, koska samat yritykset vaihtavat nopeasti liikepaikkaa. Se on kuitenkin todella kallis tapa kokeilla mikä kohta kaupunkia vetäisi paremmin asiakkaita. Minusta yrityksen vetovoimaa pitää lisätä muilla keinoin ja katsoa peiliin omaa palveluaan ja tarjontaansa. Tulee todella kalliiksi vaihtaa liikepaikkaa alle vuoden välein.

Koen kuitenkin, että keskustan alueen vetovoima on lisääntynyt yrittäjien tempauksien myötä. Pimeän kaupan ilta oli loistava keksintö ja sille on tulossa jatkoa. Joulun avajaiset  lisäsivät kaupankäyntiä ja omalla liikepaikallani Länsi-Reskan yhteistyö tuottaa tulosta. Uskon todella paljon verkoston ja yhteistyön voimaan. Siinä keskustan yrittäjät tekevät entistä virkeämpää ja tehokkaampaa työtä. Voi vaan toivoa, että valtuuston päätökset tukevat tätä myönteistä kehitystä.

172 kommenttia artikkeliin “Valtuustorintamalta ei mitään uutta”
  1. Hanna sanoo:

    Hienoa Inkku, että jatkoit taas kirjoittamista. On ollut mukava lukea kannanottojasi yrittäjyydestä, näin nuorempana yrittäjänä on hyvä lukea toisten kokemuksista. Olen kyllä selaillut aina välillä Purkkiarmeijan komentaja blogiasi ja sekin on hienoa, että jaat omaa ammattitaitoasi kaikkien käyttöön. Ahkeruuttasikin ihmettelen, kun siellä on joka päivä jotaín uutta.
    Hyvää jatkoa sinulle ja yrityksellesi.

    Hanna

Jätä kommentti

css.php