Ministeri Hautalan moka on anteeksiantamaton

Olen taas kerran hyvin pettynyt politiikkohin ja heidän moraaliinsa.  Olen tähän asti arvostanut Heidi Hautalaa ammattitaitoisena ja luotettavana politiikkona. Se miten hän suhtautui Finnairin tapaukseen syystalvella oli minusta ihailtavaa.  Siksi varmaan petyinkin, että juuri hän kaatuu omaan ahneuteensa. Toisaalta olen myös pettynyt siihen miten hän oli, niin tyhmä, että luuli tällaisen asian pysyvän salassa.

Se, että Hautala käytti harmaata taloutta ja jätti eläkemaksut tilittämättä on ihan normaalia arkea tänä päivänä. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla.  Hämeen Sanomien mukaan ministeri Hautala katsoi olevansa koston uhri, kun asia tuli esille. Hölmö selitys sekin, ministeri ei saa tehdä mitään sellaista millä voisi kiristää, tai kostaa.

Yleisesti ehkä ajatellaan, että harmaa talous on pahinta rakennus- ja ravintola-alalla. Siellä pimeän työvoimankäyttö vie Suomen verorahoista kymmeniä miljoonia ja kierouttaa koko kilpailua. Harvoin tullaan ajatelleeksi miten suurta harmaa talous on tyypillisillä naisvaltaisilla yritysaloilla. Suomen Kosmetologien Yhdistyksen selvityksen mukaan kosmetologin työstä menee 43% harmaan talouden piikkiin ja kampaajien työstä 49%. Olen siis yrittäjänä alalla, jossa puolet liikevaihdosta tehdään pimeänä. Ei ole mitään toivoakaan, että näitä rikoksia joskus alettaisiin tutkia ja asia saataisiin sillä tavoin kuriin. Olen laittanut paljon toivoa tuohon harmaan talouden työryhmään, mihin Heidi Hautalakin kuului.

Olen toivonut, että kun harmaata taloutta selvitetään kunnolla ja siitä puhutaan enemmän alkaisi ns. kansalaiskasvatus tehota. Tällä hetkellä tuntuu siltä ettei ihmiset edes tiedä käyttävänsä harmaata taloutta, kun käyvät naapurin rouvalla kasvohoidossa, tai hiusten leikkauksessa. Niin yleisesti asiakkaani minulle kertovat heidän kerrostalossaan olevasta kotikosmetologista, etteivät he ollenkaan ymmärrä sen olevan rikos. Sama juttu toistuu tuossa ministeri Hautalan teossa. Hän sanoi sen oleen inhimillinen erehdys, ihan kuin olisi tehnyt  sen tietämättömyyttään. Ehkä hän ajatteli ettei ollut kysymys, kuin muutamasta kymmenestä eurosta, eihän sen ole niin väliä. Joillekin sen on väliä. Minun ammattikunnassani puhutaan muutaman kympin kasvohoidosta, mutta jos puolet työstä tehdään pimeästi se tekee miljoonia verorahoissa. Ennen kaikkea se kierouttaa kilpailun niin, että uusien yrittäjien on melko mahdotonta pärjätä rehellisesti.

Nyt, jos Hautala voi tämän jälkeen jatkaa ministerinä vielä pääministeri Kataisen siunaamana, niin taistelu harmaata taloutta vastaan on hävitty. Harmaan talouden työryhmän voi lopettaa ja säästää nekin rahat vanhusten hoitoon. Ehdotan myös, että kaikki pienet, yhden, tai kahden hengen työnantajat jättävät tilittämättä eläkemaksut ja selittävät  sen olleen, vain inhimillinen erehdys.

152 kommenttia artikkeliin “Ministeri Hautalan moka on anteeksiantamaton”
  1. Erkki Strömberg sanoo:

    Ei kai kellelkään liene epäselvää miksi Hautala ”käräytettiin” nyt. Hänen ovi hommansa oli tehty kai 2009 ja nyt oli aika penkoa se esiin, koska pitihän ”kostaa” finnairin pomon asuntokauppajuttu jonka Hautala ensin antoi anteeksi mutta jukisuuden painostuksesta alkoi pöyhityttää asiaa.
    Finnairin pomo sai pitää kämppänsä ja duuninsa ja niin pitää kai Hautalakin ovensa ja ministeriytensä. Me emme ole Ruotsissa jossa joka aivastuksesta erotaan!
    Aivan vastaavaa asioiden ”pöyhintää” liennee Levillä tehty Hämylinnan mittakaavassa. Kyllä ne sieltä aikanaan ulos tulee jos vaan Iisakki malttaa edes hetken odottaa.

Jätä kommentti

css.php