Hyviä uutisia yrittäjärintamalta!

Hämeenlinnan valtuustoelämä on viime viikolla ollut kovin huonojen uutisten vallassa.    Täällä Hämeen Sanomien blogeissakin on kovin sanoin ja rumastikin haukuttu monia valtuutettuja ihan nimeltä mainiten. Valtuustotyö kärsi huonoista vuorovaikutustavoista ja yhteistyön puutteesta, joka sitten viikonlopun aikana pyrittiin korjaamaan. Itse en pidä sivistyneenä lähteä moittimaan  yksittäisiä valtuutettuja puolueeseen katsomatta, vaan valtuustotyö on yhteispeliä. Syytä on, niin sysissä, kuin sepissäkin.

Niin kovan ryöpytyksen kohteeksi politiikassa toimivat ihmiset joutuvat, että ihmettelen kuka siihen edes viitsii ryhtyä.  Hyvä, kun kuitenkin löytyy ihmisiä, jotka lähtevät hoitamaan yhteisiä asioita. Meidän arvostelijoidenkin olisi syytä muistaa, että paikallispolitiikotkin ovat ihmisiä ja siksi erehtyväisiä. Aivan varmasti jokainen heistä ehtii tehdä neljän vuoden aikana virheitä, mutta myös hyviä päätöksiä. Itse pidättäydyn suomimasta heidän kenenkään henkilökohtaisia ominaisuuksia, koska en ketään heistä niin hyvin tunne. Yleensäkin yritän muistaa vanhan sanonnan, että asiat voivat riidellä eivät ihmiset.

Hämeenlinnassa on tapahtunut myös paljon hyvää viime aikoina näin yrittäjän näkökulmasta. Viimeisen puolentoistavuoden aikana koen, että yrittäjien yhteistyö on lähtenyt hienoon nousuun ja se tuottaa myös tulosta. Kaupungin järjestämät Yrittäjien aamukahvit ovat olleet jo pitkään käytäntönä ja se on hieno asia. Viime aikoina niiden sisältö on parantunut ja koen ne hyviksi, lyhyiksi tietoiskuiksi, joista on apua ihan käytännön työssä. Huhtikuussa tuleva Lama loppuu tekemällä- tapahtuma kuulostaa myös hyvältä ja uskon sen tuovan luovuutta ja lisäenergiaa yrityselämään. Toivoisin kuitenkin, että päivämäärät ilmoitettaisiin nykyistä aikaisemmin, koska moni yrittäjä ei pääse lyhyellä varoitusajalla vapautumaan työstään.

Kaupunkikeskustayhdistys ry on Sari Hagemeierin johdolla tehnyt erinomaista työtä ja saanut aikaan paljon hyviä tapahtumia. Erilaiset teematapahtumat joulun avajaiset, kesän avajaiset yms.  ovat tuoneet lisää asiakasvirtaa keskustaan ja parantanut yrittämisen edellytyksiä. Pimeän Kaupan illat ovat olleet ihan hämmästyttävän onnistuneita tapahtumia ja saaneet lähes kaikki yritykset yhteiseen toimintaan mukaan. Keskustassa on ollut ihmisiä liikkeellä ihan ruuhkaan asti ja kauppojen ovet käyneet ostavista asiakkaista.

Länsi- Reskan yritykset ovat myös alkaneet tekemään yhteistyötä ja tähän moottorien puoleiseen päähän Reskaa on tullut myös lisää asiakasvirtaa. Kevään ja kesän mittaan Länsi- Reskalle tulee monenmoista tapahtumaa, joista seuraava on Taikalauantai 6.4 heti pääsiäisen jälkeisenä lauantaina. Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaiset ovat aina olleet aktiivinen toimija Hämeenlinnassa ja järjestänyt paljon yrittäjyyttä edistäviä tapahtumia. Tämän kevään idea on Inspiraatio!-messut 11.4 Wetterhoffin tiloissa. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä traditio ja itse odotan siitä tosi kivaa iltapäivää. Paikalla on parikymmentä yritystä, jotka esittelevät sisustusta, kauneutta, muotia ja hyvinvointia. Messuille on ilmainen sisäänpääsy ja tulkaa paikalle oikein joukolla.

Tämä kaikki tapahtumarikkaus on elämän merkki ja parantaa kaikkien yrittäjien selviytymismahdollisuuksia. Tiedän, että tapahtumiin osallistuminen vaatii yrittäjältä paljon työtä ja luovia ideoita. Helpompaa olisi, vaan jäädä odottamaan, jos joku asiakas sattuisi poikkeamaan. Se ei kuitenkaan ole kannattavaa, vaan koko ajan on uudistuttava ja elettävä ajanhengessä. Kaikki kouluttautuminen ja uuden oppiminen on yrittäjälle elinehto ei saa, eikä voi pysähtyä paikalleen. Nyt, kun hieno ja toimiva yhteistyö on lähtenyt hyvin alkuun sitä kannattaa jokaisen yrittäjän hyödyntää.

Jätä kommentti

css.php